Skip to content

Rheem Argentina på besök i Stockholm

SaltX Technology besöks denna vecka av Rheem Argentina. Syftet är att på plats diskutera nästa fas i samarbetet efter att de avslutande testkörningarna nu analyserats. Resultaten är positiva och uppfyller kraven.

SaltX Technology och Rheem Argentina arbetar sedan 2014 med att tillsammans utveckla en gasdriven värmepump till varmvattenberedare anpassad för den sydamerikanska marknaden (motsvarande den för GE i Nordamerika). Målet är att ta fram en varmvattenprodukt baserad på SaltX-teknologi med potential att spara upp till 50 procent av gasförbrukningen och därmed drastiskt sänka energikostnaden för ett hushåll.


Från vänster: Carlos Diez, VD och Octavio Maronna, teknisk chef för Rheem Argentina, tillsammans med SaltX Technologys Dmitri Glebov, doktor i absorptionsteknologi och Göran Bolin teknisk chef, under besöket i Stockholm.

Om Rheem
Rheem Argentina (www.rheem.com.ar) är en Sydamerikas marknadsledande tillverkare av gasdrivna varmvattenprodukter, och ingår i den globala Rheem-koncernen. Bolaget har huvudkontor i Buenos Aires och tillverkningsenheter i Argentina med försäljning och distribution i Bolivia, Chile, Colombia, Ecuador, Paraguay och Peru.

Läs mer om SaltX Technologys arbete inom applikationsområdet gasdrivna värmepumpar (HeatBoost) härLäs mer om det samarbete SaltX Technology nyligen ingick med Rheem USA här