Skip to content

Så kan SaltX göra Helsingfors koldioxidneutralt

SaltX Technology har under året tillsammans med Rebase Energy tagit fram ett bidrag för innovationstävlingen Helsinki Energy Challenge. Bolagen har noggrant sett över Helsingfors nuvarande värme- och energisituation för att kunna skapa en hållbar och lämplig framtida lösning för Helsingfors stad.

Helsinki Energy Challenge är en global innovationstävling med målet att hitta hållbara energilösningar som ska göra Helsingfors koldioxidneutralt senast år 2035. Det vinnande bidraget får en miljon euro med en möjlighet att kunna realisera sitt tävlingsbidrag.

SaltX har i samband med inskickat bidrag valt att samarbeta med Rebase Energy, ett svenskt AI-bolag (Artificiell Intelligens) som utvecklar programvara för energibranschen. Tillsammans har de två bolagen skapat en tekniskt unik och ekonomiskt gångbar lösning som kan möjliggöra Helsingfors mål att bli koldioxidneutralt år 2035.

’’Vi har skapat en lösning som är så pass intressant och bra att jag tror juryn blir imponerad. Den här tävlingen har varit väldigt lärorik och en viktig övning för oss som bolag, då vi varit tvungna att verkligen paketera och se efter helhetslösningar’’, säger Carl-Johan Linér, VD för SaltX Technology.

’’Rebase och SaltX ser starka teknologiska synergier i våra respektive erbjudanden och därför bestämde vi oss att samarbeta för Helsinki Energy Challenge. Vi har arbetat intensivt under de senaste sex månaderna för att leverera en lösning som är väl grundad på data om såväl de miljömässiga som tekniska omständigheterna i Helsingfors värmesystem’’, säger Sebastian Haglund El-Gaidi, VD och grundare för Rebase Energy.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Carl-Johan Linér (VD) 070-532 08 08 
Harald Bauer (CFO) 0708-10 80 34

Om SaltX Technology
SaltX Technology utvecklar och säljer en patenterad energilagringsteknologi baserad på nanocoatat salt. Bolaget samarbetar med partners som spanska INERCO ITC, tyska Steinmüller och kinesiska Shuangliang. SaltX Technologys aktie är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB, 08-528 00 399, info@fnca.se, är SaltX Technologys certified adviser. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

 

Stockholm, 2020-10-07

Download PDF

SaltX HEC