Skip to content

SaltX förstärker ledningen ytterligare – utser ny affärsområdeschef för SunCool

- Marcus Schrauf rekryteras från en ledande solpanelstillverkare SaltX Technology – listat på Nasdaq First North – expanderar ledningsgruppen och utser Marcus Schrauf till ny affärsområdeschef för SunCool. Marcus, tidigare på Jinko Solar, får en global roll med helhetsansvar för SaltX SunCool-affär. 

Nu när serieproduktionen kommit igång, är tidpunkten rätt att växla upp SunCool- försäljningen. Med Marcus starka profil inom solindustrin, har vi förmågan att implementera vår strategi för SunCool på global basis. Även om Marcus kommer att arbeta nära vår kinesiska partner – NSECT – blir hans primära fokus att säkra stora projekt på marknader utanför Kina“, säger SaltX Technologys VD, Karl Bohman.

Marcus kommer senast från en av världens största leverantörer av solcellspaneler – kinesiska Jinko Solar – där han ledde projektutvecklingen i Mellanöstern och Afrika. Där var han ansvarig för det vinnande budet till det så kallade Sweihan-projektet – världens största solcellsprojekt i Abu Dhabi med en installerad effekt på 1,2 GW.

Dessförinnan arbetade Marcus för Avelar Energy – en global projektutvecklare och investerare inom förnybar energi – där han var först med att införa privata energileveransavtal för solceller i Sydafrika.

“Energilagringslösningar har blivit energiindustrins heliga graal. Särskilt i den södra hemisfären, kommer lagring att brygga gapet mellan solens outtömliga resurs och effektiv användning av den. Tillsammans med SaltX skarpa hjärnor kommer vi att revolutionera tankesättet för den här industrin”, säger Marcus Schrauf.

Marcus har en MBA från Stellenbosch Business School i Sydafrika och en juristexamen med finansinriktning från Institute of Law and Finance i Frankfurt. Hans första dag blir 1 mars.

För mer information, vänligen kontakta.
Karl Bohman, CEO SaltX Technology, tel: + 46-705 600 268

Stockholm
2018-01-26