Skip to content

SaltX i samarbetsavtal med ABB

– Stärker teknisk plattform med automation- och styrsystempartner Nasdaq First North-listade SaltX Technology har tecknat avsiktsförklaring med ABB gällande samarbete inom automation- och styrsystem för att stärka SaltX tekniska plattform av EnerStore.

Bolagen ska gemensamt säkra ett stabilt och skalbart kontrollsystem för att stärka SaltX tekniska plattform. ABB har en lång och gedigen erfarenhet av komplexa styrsystem och kommer kunna bidra med att optimera och säkerställa styrsystemet på både kort och lång sikt för SaltX:s energilagringssystem, EnerStore.

‘’Vi är nöjda med att kunna erbjuda vår teknik till ett så pass unikt energilager som SaltX utvecklar och vi ser stora möjligheter i detta samarbete’’ säger Björn Jonsson, Hub Manager, Process Industries, ABB.

SaltX har tidigare meddelat att avtal om samarbete ingåtts med globala Sumitomo SHI FW och det australiensiska bolaget Calix Limited för utveckling av reaktorer för den kemiska processen med det nanocoatade saltet.

SaltX och ABB inleder samarbetet under 2021 med målet att installera det första gemensamma systemet i Luleå-piloten. Läs mer om Luleå-piloten här.

‘’Det är mycket glädjande att vi tillsammans med ABB:s specialister kan utveckla förstklassiga automation- och styrsystem för SaltX EnerStore. Detta samarbete ger en ytterligare förbättring till bolagets lösning för energilagring’’ säger Carl-Johan Linér, VD SaltX Technology.

För mer information, vänligen kontakta:
Carl-Johan Linér, VD, 070 532 08 08
Harald Bauer, CFO, 070 810 80 34

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom elektrifiering, robotisering, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. För mer information, besök: www.abb.com.

Om SaltX Technology 
SaltX Technology utvecklar och säljer patenterade energilagringslösningar baserat på nanocoatat salt. SaltX mål är att utveckla och erbjuda hållbara tekniska lösningar som gynnar kunder, klimat och samhälle. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. FNCA Sweden AB, +468-528 00 399, info@fnca.se, är SaltX Technologys certifierade rådgivare. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com

Stockholm, 2021-07-01